TYROLIT er blant verdens ledende produsenter av bundede slipe-, kappe-, bore- og avretterverktøy samt maskiner til byggeindustrien.


Familieselskapet i Swarovski-gruppen med hovedkontor i Schwaz i Tirol ble grunnlagt i 1919 og har i dag over 4.600 ansatte ved 29 produksjonssteder i 11 land fordelt på 5 kontinenter. TYROLIT produserer rundt 80 000 forskjellige produkter innen forretningsområdene Metall og presisjon, Industrifaghandel, Bygg og Stein – keramikk – glass. Produktene tilbys til kunder over hele verden gjennom 37 distribusjonsselskaper og andre distributører i 65 land. TYROLITs produkter sliper, kapper og borer et stort mangfold av produkter uansett hardhet takket være avansert teknologi fra Tirol. Ekspertene hos TYROLIT er kjent for å mestre alle mulige typer utfordringer og er attraktive partnere når nye og innovative løsninger skal utvikles.

Familievirksomhet siden 1919

Som del av den dynamiske Swarovski-gruppen har TYROLIT den uavhengigheten som er nødvendig for også å kunne oppnå også langsiktige virksomhetsmål. Vi i TYROLIT er opptatt av å skape begeistring både hos interne og eksterne målgrupper, og vi ønsker å inngå pålitelige, partnerskapsbaserte og langsiktige samarbeidsrelasjoner. Vi optimaliserer derfor stadig produkt- og servicekvaliteten og tilpasser forretningsprosessene våre løpende etter endrede behov i markedet. Investering i forskning og utvikling, i utdanning og videreutdanning av egne medarbeidere samt i teknologiske forbedringer er viktige områder for ledelsen i TYROLIT. Ved innføring av et globalt styringssystem for forsyningskjeden er kundene sikret levering til rett tid hvor som helst i verden. Siden 1919 har den bærekraftige ressurshåndteringen, sikringen av et trygt arbeidsmiljø og overholdelsen av lovpålagte krav bidratt til en positiv forretningsutvikling.

TYROLIT tilbyr kundene sine økonomisk gunstige og miljøvennlige løsninger innenfor fire forretningsområder. Med en global tilstedeværelse og et team bestående av erfarne applikasjonsteknikere kan TYROLIT i tillegg tilby aller høyeste servicekvalitet.Metall | presisjon

TYROLIT produserer høyteknologiske verktøy for en lang rekke bruksområder i motor-, gir- og stålindustrien, og tilbyr skreddersydde totalløsninger for kundespesifikke krav.

Mer informasjon

Industrifaghandel

TYROLIT driver en verdensomspennende virksomhet innen forretningsområdet Industrifaghandel. I tillegg til Premium-produktløsninger innen de tre kjerneområdene kapping, sliping og overflatebearbeiding, kan TYROLIT tilby en sterkt kundeorientert markedsføringsstøtte.

Mer informasjon

Bygg

Innen forretningsområdet Bygg er TYROLIT ledende systemleverandør av boresystemer, vegg- og wiresager og fugeskjærere samt av overflatebearbeiding. For spesialprosjekter tilbyr TYROLIT individuelle kombinasjoner av verktøy og maskiner.

 

Mer informasjon

 

 

Stein | Keramikk | Glass

TYROLIT produserer skreddersydde diamantverktøy og slipeløsninger for kapping, kalibrering, polering og profilering av naturstein og imitert stein samt keramikk- og glassmaterialer, produkter som oppfyller selv de strengeste kundekrav.

Mer informasjon

De høye kvalitetskravene som TYROLIT stiller til produkter og service samt til omgangen vår med hverandre og forholdet til forretningspartnerne våre, er fast forankret i selskapets strategiske kurs og gjenspeiles i virksomhetens visjon, målsetning og grunnprinsipper.

 

Visjon

Verktøy og systemer fra TYROLIT legger grunnlaget for menneskehetens teknologiske videreutvikling.

Målsetting

Familiens og medarbeidernes styrke utgjør vår viktigste suksessfaktor og bygger på tradisjon, innovasjon, langsiktighet og handlinger som sikrer varige og gode resultater for virksomheten vår. Som produksjonsselskap fokuserer vi fremfor alt på kvalitet. TYROLIT har utviklet et integrert styringssystem (IMS) for å ivareta kvalitetssikringen og kvalitetsstyringen.

Grunnprinsipper

Det høye nivået vi som virksomhet har forpliktet oss til, følges opp hele veien fra valg av råstoffer til ferdig produkt. Produktkvalitet og god service – dette er TYROLITs løfte til kunder og partnere over hele verden.

 

Vis mer

Oversikt over TYROLIT-konsernet

 

Siden starten i 1919 har det skjedd mye i TYROLIT. I løpet av årene har mange internasjonale selskaper blitt integrert i virksomheten. Som et uavhengig konsern  er TYROLIT i dag er blant verdens ledende produsenter av bundede slipe-, kappe-, sage, bore- og avretterverktøy samt en systemleverandør av verktøy og maskiner til byggeindustrien.
 

 

Virksomheter i TYROLIT-konsernet

 

Sammen tilbyr vi kundene våre en global tilstedeværelse med totalt 26 produksjonssteder i 11 land fordelt på fem kontinenter

 

TYROLIT i dag

 

 

SWAROVSKI-konsernet

 

Swarovski-gruppen består av SWAROVSKI Optik som er en produsent av optiske presisjonsinstrumenter samt teleskoper og kikkerter, TYROLIT som er enledende produsent av slipe-, sage-, bore- og kappeverktøy samt leverandør av verktøy og maskiner, i tillegg til forretningsområdet Krystall, Swarovski Crystal Business.

 

Swarovski Crystal Business

 

Swarovski utvikler, produserer og distribuerer smykker, høykvalitets krystall, ekte edelsteiner og syntetiske smykkesteiner i tillegg til halvfabrikata som ulike typer tilbehør eller belysningsløsninger. Det som startet i 1895 med et lite krystallsliperi i Wattens

 

i Østerrike, har utviklet seg til en global virksomhet som tilbyr eksklusive produkter til kunder over hele verden. Med sin lange historie og kultur for kreativitet er Swarovski i dag aktiv på ulike forretningsområder, skaper vekst og opprettholder posisjonen sin som ledende innen design, kreativitet og teknologi.